Dé muziekschool van Maastricht, Heuvelland en omgeving.

Blaasinstrumenten

Saxofoon

Swing je ook altijd mee op die lekkere jazztunes? Neem dan bij ons saxofoonles! Met saxofoon kun je trouwens ook vele andere stijlen spelen zoals pop, klassiek, blues, funk of latin. We leren je het ritme houden, je klank verbeteren, een correcte houding aannemen en we werken aan je ademhaling en je motoriek.

Klarinet

In de klarinetles leer je al snel je eerste melodieën te spelen. Klarinet is populair bij jong en oud, omdat het een veelzijdig beginnersinstrument is met een mooie klank. We helpen je bij het spelen van je eerste tonen, een juiste stand van je lippen en kaken en hoe je het beste kunt aanblazen.

Dwarsfluit

Met de juiste begeleiding is het niet moeilijk om de eerste wijsjes uit je dwarsfluit te laten klinken. We leren je hoe je op de juiste manier blaast, hoe je je dwarsfluit goed vasthoudt en het gebruik van je vingers op de kleppen. Met de dwarsfluit kun je alle kanten uit, van wereldmuziek naar pop!

Trompet

Als je voor het eerst in een trompet blaast, lijkt het spelen van de trompet misschien lastiger dan je dacht. Maar na onze trompetles blaas je iedereen omver! Wij leren je ademtechnieken die een belangrijk onderdeel zijn van het leren spelen op een trompet. Daarnaast helpen we je met timing, frasering en je sound. Met de trompet kun je vele verschillende stijlen spelen, er is altijd wel iets bij dat je leuk vindt.

Trombone

De trombone ziet er indrukwekkend uit met die grote schuif. Laat het je niet afschrikken, want de trombone geeft een prachtig geluid en is heerlijk om te bespelen. Met een trombone kun je zonder onderbreking van de ene naar de andere toon glijden. Dit maakt het een bijzonder en geliefd instrument, veelal gebruikt in popbandjes.