Workshops

Beleef samen met vrienden, familie, leerlingen of collega’s een actieve workshop waarbij je je eigen muzikale kwaliteiten én de andere deelnemers beter leert kennen. Je hoeft geen ervaring te hebben; workshops kunnen in samenspraak met jou worden aangepast. Sound Academy Maastricht biedt een gevarieerd assortiment workshops aan, zoals:

Black Gospel

Fan van Sister Act? Dan is deze workshop iets voor jou! Swing mee met de aanstekelijke Afro-Amerikaanse kerkzang en creëer samen een uitbundig tafereel van drama, hoop en vreugde! Laat je innerlijke zelf naar buiten komen door het meest natuurlijke instrument: je eigen stem.

Body Percussion

Ontdek je eigen lichaam als muziekinstrument! Ritmisch in je handen klappen of met je vingers knippen is al de start van het maken van muziek. De workshop Body Percussion gaat hier verder op in en gebruikt het lichaam als een soort drumstel dat je altijd en overal bij je hebt. De bijbehorende fysieke inspanning zal zeker een voldaan gevoel geven na afloop van deze workshop.

Percussie

Kies één van de bestemmingen en ga met je familie, vrienden of collega’s op muzikale wereldreis. De aanstekelijke ritmes maken het bijna onmogelijk om stil te blijven zitten.

 

Zuid-Amerika: Samba

Zuid-Amerika zit vol muziek en de Samba voert de boventoon. Samba is er méér dan alleen maar een ritme. In Brazilië is Samba een manier van leven. In deze muziek hoor je verschillende percussie-instrumenten tegelijk. De marcaçao, de repenique, snares, gogo-bells en de timba versmelten samen in een ritme dat aanstekelijk werkt en de voeten doet bewegen.

Midden-Amerika: Salsa

Het Caribische gebied is vanwege zijn ligging belangrijk geweest in de stroming van ritmes over de continenten. Cuba vormt het centrum van deze muzikale ‘melting pot’, met als exponent de salsamuziek. Laat deze vrolijke klanken samen klinken en de zon begint spontaan te schijnen.

Afrika: Djembé

Tijdens deze intensieve workshop krijg je een introductie in de wonderlijke wereld van de Afrikaanse ritmes. Iedereen krijgt zijn of haar eigen Djembé waarop je door een ervaren instructeur de basisslagen aangeleerd krijgt. In deze workshop komt muziek als communicatiemiddel aan bod, net als een stukje Afrikaanse cultuur en muziekinstrumenten,zoals bijvoorbeeld de doun-doun.

U.S.A: Bucket Drumming

Een van de laatste hypes uit New York is het populaire Bucket Drumming. In deze workshop krijg je in plaats van een heel drumstel alleen een emmer, maar onderschat de mogelijkheden niet! Met een paar drumstokken en een emmer neem jij de uitdaging aan om op een eenvoudige manier de meest funky ritmes te laten ontstaan.

Studio Experience

Wil je weten hoe het is om in een echte opnamestudio te staan? Tijdens de
Studio Experience nemen we je mee in de drie fases waar je als band doorheen moet voordat je je eigen album inhanden hebt. Eerst is er bandcoaching nodig (pre-production), dan de opname zelf (production)en als laatste de nabewerking van het materiaal (post-production).

 

Bandcoaching

Je leert over belangrijke muzikale parameters zoals samenspel, luisteren, creativiteit, arrangement, functie in een band en meer. Onderdeel van de bandcoaching is ook voorbereiding op de opnames. Hoe ga je om met de druk die ontstaat bij opnames? Met welke technische aspecten moet je rekening houden? En hoe pas je je repetities aan met opnames in het vooruitzicht?

Opname in de studio

Onder begeleiding van een geluidstechnicus of producer krijg je de kans om te ervaren hoe het is om in een studio te staan. Je krijgt uitleg over technische muziekbegrippen, zoals mono, stereo, multi-tracking, soundcard en meer. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan een van de meest waardevolle leerprocessen: het terughoren van je eigen geluid.

Nabewerking

In de laatste sessie krijg je uitleg over de beginselen van klankbewerking. Wat zijn effectenen welke effecten zijn er allemaal? Hoe werken ze en hoe klinken ze? Ook andere termen met betrekking tot de nabewerking komen aan bod, zoals equalizing, sampling en editing. Daarna kun je je vergaarde kennis uittesten. Onder begeleiding van een studio-technicus ga je je eigen opnames bewerken en verbeteren.

Volg ons op
Adres

Hornestraat 35
6224 TE  Maastricht

KvK / BTW

KVK: 14634531
BTW: NL001591950B05